Zuleika

Year of production: 1985

Location: Gislövs läge

Manufacturer: Stockamöllans varv

Price: 285 000 SEK

( 24 254 € / 180 658 DKK )

Sold 2017-01-20

Zuleika från 1985, en klassisk havskryssare från Knud H Reimers ritbord. En vacker och sjöstark båt i fortsatt god form.

 

Den Reimersritade Zuleika är en klassisk 34-fots havskryssare från början av 80-talet. Det som karaktäriserar en havskryssare från denna tid är ett relativt slankt skrov med gott djup, väl skyddad sittbrunn, och rejäl kölvikt med stor slutstyvhet, detta för att reda sig väl på havet och för att bära sina segel väl även på sträckbogar i högre vindstyrkor.


Detta exemplar av Zuleika, ”Röde Orm”, har uppdaterats kontinuerligt och skötts mycket väl. Motorn och skrov är kontinuerligt varvsskötta. Nuvarande ägare är andra ägaren, och kort efter att han köpt  båten 2002, ersattes orginalmotorn, en VP MD7, med en Yanmar 3YM30 på 27 HK.


Zuleika har flera klassiska ”Reimersdrag”, bl a överbyggnaden med ett liten förhöjning över nedgång, pentry, och navigationsplats på samma sätt som t ex Fingal och Bacchant IV,  men med mer nätta och moderna linjer. Zuleikan har ett delat lateralplan, men med en förhållandevis lång köl som ger god kursstabilitet.


Båten är en härlig kombination av klassiskt vacker Knud Reimersritad båt med modernare inslag, såsom större roder och s-drev, vilket gör manövreringen mycket enkel och ”modern”, framvänt pentry med större avställningsytor av vad brukligt var vid denna tid, rejäl rigg där storseglet är en viktig del av framdrivningen, inte bara en ”trimklaff”, gennaker istället för spinnaker, och relativt högrest tvåspridarrigg.


Zuleika är en design som beställdes av en grupp under ledning av Carl Risberg i Stockmöllan utanför Ängelholm. Den verksamhet som gruppen hade i Stockamöllan utvecklades till ett varv där ett antal Zuleikor byggdes i början av 1980-talet. Det finns lite olika lösningar på inredning, och detta exemplar, ”Röde Orm”, är ett av de senare färdigställda, har ett förlängt skrov för mer harmoniska linjer, en tyngre köl, och en rejäl tvåspridarrigg.


Sammantaget en vacker och rejäl båt som lämpar sig väl för långsegling på vilket hav som helst.

 

FAKTA

Längd: 34 fot (ca 10,30)

Bredd: 2,98 m

Djupgående: 1,75 m

Vikt: ca 5,8 ton

Kölvikt: ca 2,5 ton bly

Bränsletank: 90 l

Vattentank: 130 l

 

 

Mastlängd/höjd 13,8 m stående på däck, ca 16,5 m över vattnet inkl antenner)

Motor Yanmar 3YM30, 27 HK, med segelbåtsdrev SD50, 2 bladig Gori foldingpropeller. Motorn ny från ca 2003

 

 

UTRUSTNING

Den kompletta utrustningslistan laddas ner via länken ovan, här följer lite exempel

 

1 st startbatteri, 75 Ah, 3 st underhållsbatterier om totalt 225 Ah

130 l rostfri vattentank med mätare

Varmvattenberedare, värme från motor

Eltoalett med 40 l septiktank med däcksug

GPS/plotter Raymarine e7d

Autopilot Raymarine Smart Pilot

Rostfri kylbox med Isotherm ASU3201 kylsystem

Eno gasolspis, 2-lågig med ugn och eltändning (ny)

 

 

KEY FACTS: Zuleika
Designer

Knud H Reimers

Builder

Stockamöllan

Loa

10.30 m

Beam

2.98 m

Draft

1.75 m

Displacement

5800 kg

Fuel Tank

90 L

Similar sold boats