Linjett 33

Year of production: 1998

Location: Kallhäll

Manufacturer: Linjett

Price: 880 000 SEK

( 76 777 € / 572 507 DKK )

Sold 2023-09-01

Print

Linjett 33 från 1998. Segla lätt - segla Linjett. En slogan som talar sitt tydliga språk. Båten som har en stolt båtbyggartradition inbyggt i varje detalj.

Från det anrika varvet i Roslagen kommer denna välbyggda båt. Ett familjeföretag som byggt båtar i generationer. En Linjett 33 är en båt som skapats för seglingen och att livet ombord skall bli en enda stor possitiv upplevelse. En tidlös design, med hög rigg för god fart, samt en handbyggd inredning i världsklass. All erfarenhet från år av båtbyggande och seglande har man tagit tillvara i denna båt. Det finns massor av smarta lösningar ombord. Som till exempel när man fäller ner sittbrunnstältet. I stället för att klä in det i ett formsytt fodral så öppnar man en lucka i akterkant sittbrunn så försvinner kapellet och är skyddat för regn och sol.

Båten hjärta är den stor och skyddad sittbrunn. Som rymmer en besättning så väl under segel som i hamn. En relativt hög rigg tillsamman med den själv slående focken gör semesterseglingen bekväm med bra fart. Under kappsegling seglas båten med fördel med en genua 1.
Under däck hittar du ett välutrustat och genomtänkt pentry om babord. Akterut en fin koj med bra förvaring. Om styrbord är navigationsbordet placerat och ingången till en stor toalett. Längst akterut i toaletten finns en garderob för sjökläder. Den nås även från stuvfacket i sittbrunnen. Så när vädret blir sämre är det mycket lätt att få fram sjöställen. För över finns en rymlig salong med plats för en hel besättning för middag eller samkväm. I fören en fin förpik. Alla ytor i båten är utnyttjade maximalt och det finns bra med stuvmöjligheter.

Denna båt har älskats av sin nuvarande ägare i över 15 år. Nu finns möjligheten att få segla och äga en klassik Linjett.

KEY FACTS: Linjett 33
Designer

Linjett

Builder

Rosättra varv

Engine

otYanmar, 2 cyl - 18HK (2MG20C)

Loa

10.1 m

Beam

3,24 m

Draft

1,7 m

Displacement

ca 4500 kg

Ballast

1820

Max Height

ca 15,5 m

Fuel Tank

90 L