Björn Hägerman-hero-images

Boat broker
Norra Stockholm

Båtmäklare i norra Stockholm

Björn har under hela sitt vuxna liv verkat i den marina sektorn. De senaste 30 åren som segelmakare på Gransegel och UK Syversen. Numera driver Björn egen marin verksamhet där han erbjuder flera olika tjänster med fokus på båtar och segling. Framförallt utbildning ombord på segelbåtar men också föredrag om segling. Björn agerar även som konsult i olika segelprojekt och uppdatering av segelbåtar.

Björn startade segelkarriären redan som treåring då föräldrarna köpte en Folkbåt. Efter det har livet handlat om båtar. Redan i tonåren byggde Björn ett flertal Moth-jollar och redan i 20 årsåldern byggde han sin första segelbåt. En 38 fot lång kappseglingsbåt.

Att som Björn vara en erfaren segelmakare är en mycket bra bakgrund att ha som båtmäklare på segelbåtssidan. Som segelmakare hamnar man i centrum, som spindeln i nätet mellan segelkunden, båttillverkaren och båttypen. Segelmakaren måste kunna både båt, rigg och segel för att lyckas. Björn har den kunskapen!

Han har bred erfarenhet av de flesta segelbåtar och båttyper. Han vet hur de seglar och uppför sig i havssjö, har koll på konstruktion, hållfasthet och hur de är att leva i och han känner båtarnas styrka och svaghet. Trettio år på segelmakeri gör att Björns kontaktnät bland seglare och båtmänniskor i hela Storstockholmsområdet är enormt.

Åren som segelmakare har även inneburit massor av segling. Kappsegling av alla de slag och erfarenhet från minst 20 Gotland runt. I familjen seglar Björn en Dragonfly 28, en Dansk trimaran. Med den semesterseglar Björn med familjen längs våra kuster samt kappseglar en del.

I have 12 boats for sale right now

{{total}}of {{boats.length}} boats

I have previously sold 219 boats

{{total}}of {{boats.length}} boats