Saga 325

Year of production: 2021

Location: Göteborg

Manufacturer: Saga

Price: 2 595 000 SEK

( 226 405 € / 1 688 247 DKK )

Sold 2023-10-10

Print

Saga 325 säljes nu av sin första ägare. En nästan ny och ytterst välvårdad båt, utrustad med allt man behöver för högsta komfort ombord, norsk kvalité sedan 1960.

Saga 325, följande text är hämtad från Sagas återförsäljare Carlanders hemsida som ger en väldigt bra beskrivning av båtmodellen:

Däcksalongen i Saga 325 är mycket rymlig och ljus med full ståhöjd, stora fönster runt hela båten och stora skjutluckor av glas i taket som enkelt kan öppnas upp för att släppa in solen.

Den u-formade sittgruppen ger god plats åt sex personer. Eftersom alla sittplatser är på samma höjd som förarplatsen, har alla passagerare fri sikt runt om. Främre delen av sittgruppen göres enkelt om till ett dubbelt passagerarsäte.

Båten är fullt utrustad för bästa bo-komfort för hela familjen på längre semesterturer. Det finns ett väl utrustat pentry med kylskåp, gasolspis med ugn samt rikligt med skåp och hyllor.

Under däck är det två dubbla sovkabiner, samt badrum med elektrisk toalett och dusch avskild med utfällbar duschvägg.

Akterdäcket kan levereras med L-soffa och demonterbart bord. Under akterdäcket finns ett lättåtkomligt och stort stuvutrymme. Kapellet har löstagbara sidor som du enkelt tar loss med dragkedjor och taket skjuts in med hjälp av teleskop-bågen.

Dynor och stolar har mycket god sittkomfort och tyger av bästa kvalitet för att stå emot fukt och fläckar på bästa sätt. Även om mycket av inredningen är moderniserad är det kvar mycket träarbete i båten för att behålla den klassiska Saga-känslan.
Instrumentpanelen som är ergonomiskt utformad och ger plats för all utrustning, är lackerad i grå antireflexlack som ger ett modernt intryck och säkrar god sikt under alla förhållanden.
Passagerarplatsen är utrustad med eget kartbord och kartlampa.

Det finns möjlighet att utrusta båten med soldynor till fördäck, vilket just detta exemplar har.
Den rymliga badplattformen har en stuv-lucka för förvaring av tampar mm. och ger bra åtkomst för ilandstigning och bad. Genom dörren i aktern tar man sig enkelt och problemfritt mellan badbrygga och salong.
Det är två steg upp till fördäck på badplattformen (används när kapellet är på), och ett steg akter om pentryt (används när kapellet är nedfällt).
Extra långa pulpitar längs skarndäcken gör att man säkert och obehindrat rör sig på däck.
Radarmasten är ledad för enkel nedfällning vid passering under bro och vinterlagring.
Skrovet är en ren halvplanande konstruktion med köl, rak axel, roder och skyddad propeller. Det är en solid och hållbar konstruktion som tål väsentligt mer än andra konstruktioner innan det uppstår skador.
Andra fördelar med det halvplanande skrovet är mycket mjuk gång även i hård sjö, god kursstabilitet även i låga farter och låga driftskostnader.
Skrovet är byggt för en marschfart upp till 20 knop.

Detta exemplar har äkta teakdäck runt hela båten och förvarats i varm hall vintertid. Den säljs nu av sin första ägare och har sedan leveransen 2021 använts endast 190 timmar, och är i så nära nyskick man kan komma. Båten är fullt utrustad med bland annat uppgraderad bog och akterpropeller SE80, uppgraderad motor med 288hk, modern instrumentering, autopilot och elektriskt ankarspel från Engbo i aktern.

FAKTA
Längd: 9,78 m
Bredd: 3,25 m
Djup: 1,05 m
Deplacement: 4800 kg
Motor: Volvo Penta D4-288 hk
Marschfart: 15-20 knop
Motortimmar: 190
Drivning: rak axel
Dieseltank: 420 l
Vattentank: 220 l
Septiktank: 100 l

UTRUSTNING
För komplett utrustningslista, se PDF-fil ovan. Nedan följer några exempel på utrustning:
Bogpropeller 
Akterpropeller
Ankarspel i akter
Raymarine Axiom Pro plotter
VHF Raymarine 53
Raymarine Evolution autopilot

KEY FACTS: Saga 325
Designer

Saga

Builder

Saga Boats

Engine

Volvo Penta D4-288 hk, diesel

Loa

9.78 m

Beam

3.25 m

Draft

1.05 m

Displacement

4800 kg

Fuel Tank

420 L