Lagoon 440

Year of production: 2007

Location: Göteborg

Manufacturer: Lagoon

Price: 2 950 000 SEK

( 257 378 € / 1 919 202 DKK )

Sold 2020-06-18

Print

Lagoon 440 från 2007 säljes av andra ägaren. En katamaran med högsta nivå av komfort och lyx. En båt som om rymmer hela familjen under långa semestrar på havet.

Lagoon 440 enligt många kritiker den mest lyckade skapelsen från Lagoon med perfekt utnyttjade ytor och snyggt designad inredning däcksutrymmen. Båten håller genomgående hög standard på utförandet av såväl konstruktion som finish i material och detaljer. Planlösningen är ritad med owners cabin i styrbordsskrovet och gästkabiner i babordsskrovet. Owners cabin har förutom sin väl tilltagna dubbelkoj en egen soffa och eget badrum med toalett och dusch. I babordsskrovet rymms två kabiner, en fören och en i aktern med varsin dubbelkoj. Däremellan två badrum med toalett och duschmöjligheter, anslutna till vardera kabin. Mellan skroven finns båtens hjärta, en salong och kök av gigantiskt format. Planlösningen är öppen utan skott eller nivåskillnader mellan salong och kök. Köket är försett med en gasolspis med tre brännare, gasolugn, tre djupa hoar, stor arbetesbänk osv. Sammanfattningsvis ett kök för matälskare! 

Ett kliv akterut finns den aktre sittbrunnen/akterdäcket med stor U-formad soffa samt en bänk med ho och kran. Detta utrymme är smart skyddat av ett kapell som enkelt anpassas efter vart sol och vind kommer åt, livet ombord ska ju vara bekvämt i alla lägen. Framför salongen nedsänkt i däcket finns sittbrunn nummer två, en skön plats där det alltid är lä. Längst föröver finns i båda skroven gigantiska stuvutrymmen där bogpropellern är monterad i babords fack. Stuv överlag är inget som saknar på Lagoon 440. Det finns luckor med fack av imponerande mått både i sittbrunnarna och inne i kabinerna. 

Seglingsmässigt har man god utsikt från sittbrunnen uppe på salongstaket. Härifrån kommer man åt alla fall och skot på ett smidigt sätt. Båten har goda seglingsegenskaper och pinnar på som bara den så snart det krusar sig på vattenytan. 

Detta exemplar är välhållet och förvarades inomhus sina första 10 år. Utrustningsmässigt är båten anpassad för våra nordiska vatten med värmare och bra kapell. Komfortmässigt har båten allt man kan önska med bland annat en ny batteribank, solpaneler och tvättmaskin. Läs den kompletta listan i PDF-filen. 

Välkommen att boka en personlig visning av denna magiska, snabbseglande sommarstugan! 

FAKTA
Längd ö a: 13.66 m
Bredd: 7.70 m
Djup: 1.30 m
Deplacement: 12,150 kg
Motor: 2 st Volvo D2-55 (55 hk) 
Motortimmar: 760 tim
Dieseltank: 650 liter
Färskvatten: 900 liter

UTRUSTNING
För komplett utrustningslista, se pdf-fil ovan. Nedan följer några exempel på utrustning.
Ny mast – 2010
Spolpump med sjövatten/färskvatten på däck
Tvättmaskin 3 kg 220 V
Dieselvärmare 2 ST 4 KW
Inverter
Bogpropeller

KEY FACTS: Lagoon 440
Loa

13.66 m

Beam

7.70 m

Draft

1.30 m

Displacement

12150 kg

Fuel Tank

650 L