Bavaria 46

Year of production: 2009

Location: Oskarshamn

Manufacturer: Bavaria

Price: 1 495 000 SEK

( 127 230 € / 947 664 DKK )

Sold 2018-07-02

Bavaria 46 Cruiser från 2009, sannolikt den finaste och bäst utrustade av denna fina modell från Bavaria. Här ryms den stora familjen under långa perioder på havet. All utrustning för att njuta av dessa perioder i högsta bekvämlighet finns ombord.

Bavaria 46 Cruiser är en båt som innehåller i princip allt. Här finns plats för den stora familjen, alternativt det seglande paret med vänner. Volymen är sådan att man inte kommer att springa in i varandra.


Båten har ett numera klassiskt J&J utseende, skickligt ritade linjer av dessa konstruktörer som ger ett skrov som rör sig väl, har stor volym, men samtidigt med moderat och rätt elegant höjd på friborden. Lägg till moderat djupgående, och du har en stor båt som fungerar lika bra i skärgården som på haven.


På detta exemplar har inte sparats på något. Båten är utrustad för säker och enkel hantering, samt för att kunna leva ombord långa perioder. Det har inte sparats på något vad det gäller utrustning, eller underhåll och uppgradering av densamma. Här finns i princip allt man önska och möjligen lite till…


Båten levererades ny till Barcelona, till en svensk/spansk familj. Båten användes knappt i Katalonien, utan transporterades till Sverige 2009, då familjen flyttade hit. Väl i Sverige förvarades båten på land fram till dess att andra ägaren köpte båten 2010. Nuvarande ägare köpte båten 2016, men nu har planerna ändrats varför denna Bavaria 46 nu finns tillgänglig för nya ägare. Båtem har alltid utrustats och underhållits på ett exemplariskt sätt. I utrustningslistan, länk ovan, finns ytterligare detaljer.


Förre och nuvarande ägare har i huvudsak använt båten på den svenska sydkusten och ostkusten på somrarna. Båten är i ett fantastiskt skick.


Här är ett tillfälle att förvärva en stor båt, med ”extra allt”. Med risk för att det är en cliché, så är detta verkligen en begagnad båt som sannolikt är bättre än en ny.

 

FAKTA

Längd: 14,40 m

Bredd: 4,35 m

Djupgående: 1,85 m

Vikt: 13 ton

Kölvikt: 3,2 ton

Masthöjd: 19,80 m

Bränsletank: 210 l

Vattentank: 460 l i två tankar

 

 

UTRUSTNING

Den kompletta utrustningslistan laddas ner via länken ovan, här följer lite exempel

Större motor, VP D2-75

Whisper Power elverk

Luftkonditionering från tyska HFL

Uppgraderade vinschar

Teak på hela båten i toppskick

Bogpropeller med dubbla propellrar

Dubbla kylar

Frys

Mycket avancerad elinstallation med smart övervakning

Plotter Raymarine e925 vid styrpiedestal(er)

 

Print
KEY FACTS: Bavaria 46
Designer

J&J

Builder

Bavaria

Loa

14.40 m

Beam

4.35 m

Draft

1.85 m

Displacement

13000 kg

Fuel Tank

210 L